Natura si echilibrul

Natura si echilibrul

item2

Factorii care duc la aparitia cancerului

Oamenii de stiinta care au descoperit salvestrolii, au demonstrat ca gena care produce enzima ce activeaza salvestrolii, a aparut in urma cu milioane de ani. Deci organismul a folosit acest mecanism de protectie dintotdeauna. De fapt organismul acorda o importanta salvestrolilor, intrucat acestia trec de incercarea ficatului de a-i elimina din organism, proces cunoscut ca primul pasaj hepatic.

S-a masurat nivelul de salvestroli obtinut din cele 5 portii (recomandate zilnic) de fructe si legume de la supermarketuri non-organice si s-a constatat ca acestea contin doar 10% din necesarul alimentar zilnic estimat. Deci consumul de cantitati adecvate de fructe si legume disponibile in comert nu va oferi nutrientii esentiali necesari organismului.

Se estimeaza ca astazi consumam 10-20% din cantitatea de salvestroli consumata acum 100 de ani. Desi suntem indemnati sa manancam fructe si legume proaspete, daca nu mancam organic este putin probabil pentru a obtine salvestroli suficienti din dieta. Altfel spus, chiar si o dieta organica poate fi inadecvata, deoarece soiurile de fructe si legume disponibile in comert pot proveni din soiurile cu continut scazut de salvestroli.
Este foarte dificil de a gasi alimente care au un continut ridicat de salvestroli, stiind ca exista peste 550 de soiuri de portocale, peste 200 de soiuri de capsuni si struguri, precum si 450 de soiuri de boabe de cacao! Toate cu diferite niveluri de salvestroli si fiecare cu diferite niveluri de activitate biologica-potente.

Examinarea altor surse probabile ale salvestroli din alimentatie, cum ar fi sucurile de fructe, bauturi si alte alimente procesate, s-a dovedit ca salvestrolii sunt in mare parte absenti. in cazul unor sucuri de fructe, de exemplu in sucul de afine unde salvestrolii ar trebui sa fie prezenti, sa descoperit ca salvestrolii au fost eliminati in timpul prelucrarii, in scopul de a obtine un produs cu gust mai dulce, deoarece majoritatea salvestrolilor au un gust ascutit sau amar.

Importante surse naturale de salvestroli
Legume: legume verzi, anghinare, sparanghel, macris, rucola, toate tipurile de varza, ardei, avocado, boabe de soia germinate, morcovi salbatici, telina, castravete, spanac, dovleac, dovlecei, vinete; Fructe: fructe rosii, masline, fructe de padure, struguri, mere, capsuni, prune, smochine, zmeura, mandarine, portocale, mure, pepene galben, ananas, mango; Plante : patrunjel, busuioc, rozmarin, cimbru, salvie, menta, papadie, rooibos, patlagina, macese, armurariu, musetel, lamita.

Trecut si viitor

In prezent este dificil de a obtine un aport adecvat de salvestroli fara a lua un suplimente. De aceea cercetatorii colaboreaza cu fermierii si agronomii pentru a stabili soiurile care pot asigura un nivel ridicat de salvestroli direct din alimentele organice, astfel incat oamenii sa poata echilibra aportul lor de salvestroli printr-o combinatie de dieta si suplimente.
Acum 100 de ani, se estimeaza ca am fi consumat o cantitatea de salvestroli de aproximativ 10 ori mai mare, direct din alimentatie, decat consumam noi acum. Oamenii de stiinta cred ca exista un potential de peste 50 de posibili salvestroli, au identificat aproximativ 20, iar acum evalueaza sursele de culturi ecoligice, inclusiv soiuri vechi, care nu au fost cultivate comercial de mai multi ani (in unele cazuri de sute de ani) pentru a identifica si evalua activitatea lor biologica(potenta).

Pentru a avea un factor mai ridicat de salvestroli in alimentatie, ar trebui sa consumam zilnic 5 portii de fructe si legume organice! In lipsa unei astfel de alimentatii luati Salvestrol™ ca supliment alimentar, mai ales in cazurile in care boala este deja prezenta!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...