Cum actioneaza

Salvestrolii si prevenirea cancerului

Conform evolutiei si afectiunilor populatiei, se confirma ca inamicul organismului din secolul XXI este cancerul, devenind un fel de boala cronica a societatii.

Ce este de fapt cancerul!

Genele umane dispun de crearea celulelor de care corpul are nevoie. Totusi acest mecanism este uneori alterat si celule vor suferi mutatii ale ADN ca urmare mai multor factori: iradiere, radicalii liberi ( atomi sau grupuri de atomi care dauneza celulelor prin modificarea structurii chimice a proteinelor si a ADN-ului), s.a. Daca sistemul imunitar nu anihileaza aceste celule ele se vor uni formand tumori (grupuri de celule canceroase) – cancer primar, iar mai tarziu se imprastie prin corp, invadand toate organele ducand la metastaze – cancer secundar.
In principiu sistemul imunitar descopera si anihileaza aceste celule tumorale cu succes. Totusi exista cazuri cand acest mecanism nu functioneaza corect si celulele tumorale se raspindesc si se inmultesc in organism. Din 35 trilioane de celule cat are un corp uman, se estimeaza ca zilnic se dezvolta circa 1000 sunt celule tumorale (canceroase) si sunt indepartate eficient, daca organismul este sanatos si alimentatia corecta.

Relatia dintre alimentatie si cancer, este mereu dovedita de studiile stiitifice. Aproximativ 4 din 10 barbati si 3,5 din 10 femei vor avea cancer in timpul vietii lor. Factorii alimentari sunt responsabili pentru 33% din cazurile de cancer, la egalitate cu fumatul. O dieta deficitara, dezechilibrata, cu prea putine legume si fructe, precum si prezenta substantelor cancerigene in dieta, joaca un rol important in dezvoltarea cancerului.

Decat sa ne intrebam de ce oamenii fac cancer, ar fi mai corect sa ne intrebam de ce oamenii nu fac cancer!

Oamenii de stiinta britanici au descoperit un important mecanism antitumoral, selectiv , utilizat de anumiti fitonutrienti din dieta noastra prin care sunt eliminate celulele canceroase. Aceste fitonutrienti, care au fost denumiti salvestroli, au fost pierduti in mare parte din dieta noastra in ultimul deceniu, cu exceptia produselor ecologice.

Cum actioneaza salvestrolii

Cercetarile sugereaza ca salvestrolii sunt produsi de catre plante, ca raspuns la factorii agresivi (cum ar fi ciuperci, virusi, bacterii, lumina UV, insecte) si prin urmare, se regasesc in locurile susceptibile de a fi agresate. Salvestrolii sunt prezenti pe suprafetele radacinilor multor plante, deoarece radacinile sunt mereu amenintate de multi factori, iar in fructele mature acestia se regasesc in coaja.

Celulele din organism utilizeaza salvestrolii pentru a se autocorecta, atunci cand lucrurile nu merg bine. Salvestrolii sunt ca „fortele de ordine” ale celulei, care contribuie la asigurarea functiilor celulare corecte.

Salvestrolii sunt mai mult decat antioxidantii. Unii salvestroli sunt si antioxidanti, dar nu toti antoxidantii sunt si salvestroli. Antioxidantii are rolul de a proteja celulele de deteriorarea ADN-ului, de catre radicalii liberi. Dar daca deteriorarea a avut loc antioxidantii nu mai pot face nimic.

De aceea salvestrolii actioneaza printr-un mecanism specific, dupa ce a avut loc deterioarea celulelor. Salvestrolii actioneaza rapid si eficient eliminand doar celulele canceroase fara a forma tumori.

Enzima salvatoare – CYP1B1mecanism

S-a descoperit ca celulele tumorale dezvolta o enzima (CYP1B1), care nu se regaseste in celulele sanatoase. Aceasta enzima activeaza salvestrolii transformandu-i in substante toxice pentru celula canceroasa si care au ca rezultat apoptoza celulei tumorale (moartea celulara programata).

Aceasta enzima care activeaza salvestrolii este ca un cal troian pentru celula canceroasa.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...