Blog

Lupta cu cancerul
22
Noi

Cum „functioneaza” salvestrolii pentru a preveni cancerul

Am sa incep cu o povestioara 🙂

————————————————-
Un om se duce la un medic care sustinea o metoda extraordinara de a invinge boala. Dupa un timp indelungat de asteptat la coada, reusi sa ajunga in fata medicului care ii facu cateva recomandari. Ferm convins de „vointa sa” intreba:
-Vreau sa ma vindec! Cat timp trebuie sa respect aceste recomandari?

 

-Aproximativ 1 an, ii zice medicul.
-Dar, daca o sa fac execitii fizice de doua ori mai mult?
-Cam 2 ani.
-Si daca o sa renunt si la o parte din vicii?
-3 ani.
-Dar nu inteleg, de ce daca fac un efort mai mare imi spuneti ca va dura mai mult? Nu are logica!
Medicul zambeste si-i raspunde:
-Tocmai aici este secretul tratamentului. Daca stai cu un ochi la obiectiv (vindecarea) iti mai ramane doar unul cu care sa te ocupi de tratament. Fii atent la metoda nu la obiectiv.
————————————————-

Morala ar fi foarte potrivita pentru cei care cauta cu nerabdare, recomandarea pentru un tratament, isi „propun” sa incerce o luna…si se lasa dupa o saptamana de greu…dar au „vointa”de a muri perfect sanatosi.

Poate ca si pentru noi ceilalti, indiferenta cu care tratam anumite aspecte ale vietii sau informatii despre sanatate ni se par banale in raport cu obiectivul „nemuririi”.

Recomandările pentru o dieta sanatoasa sau prudenta includ un număr mare de portii zilnice de fructe si legume si este larg raspindita convingerea ca aceste 2 clase de alimente ajuta la prevenirea cancerului.
Dar cine este dispus sa si le asume in serios? Dupa cum se vede prin spitale …FOARTE PUTINI 🙁

Dar iata argumentul care sustine aceste recomandari ale specialistilor si cercetatorilor. Un mecanism, care este rar menționat în studiile de nutriție, arata ca enzima CYP1B1, enzimă a citocromului P450, care pare sa-si merite numele de  marker universal de cancer, este  prezenta doar in celulele canceroase si are capacitatea de a converti diferite substante  în substanțe citotoxice pentru aceste celule de cancer.

Dupa descoperirea enzimei CYP1B1  a luat amploare  cercetarile agentilor anticancerigeni care sunt activati de aceasta enzima salvatoare. Aceasta enzima a devenit un marker tumoral utilizat in toate cercetarile de cancer, deoarece ea se regaseste doar in celulele tumorale. Studiiile au evidentiat ca aceasta enzima se regaseste in mai toate formele de cancer: leucemie limfocitara (cancer de sange), cancer de colon, cancer pulmonar, cancer de colon, cancer da san, cancer ovarian, cancer gastric, cancer peritonial.

Rolul acestei enzime este de a „supravegea” celula tumorala, si de a activa salvestrolii (fitonutrientii din fructe si legume) transfornandu-i in substante citostatice naturale care declanseaza moartea programata a celulei – cunoscuta sub numele de apoptoza.

Practic existenta enzimei doar in celula tumorala face ca distrugerea celulara sa se execute doar in celulele tumorale devenind astfel un mecanism natural de prevenire a cancerului.

Capacitatea unei persoane de a preveni cancerul poate fi dependenta de modul in care el este conectat la alimentatia moderna. Studiile arata ca toate tarile slab industrializate (sarace), unde alimentatia nu este supusa transformarilor moderne, cancerul nu este prezent in statisticile de sanatate.

…cum actioneza salvestrolii la prevenirea cancerului.

Raspunde

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...