Remediul natural care lupta cu cancerul – sau un „ghinion mai putin”?
Nu este nici o minune sa previi cancerul, ba chiar de multe ori ignoram un lucru ca fiind un posibil tratament de cancer. Acest lucru face parte din rutina noastra zilnica – alimentatia sanatoasa.
Conform statisticilor, factorii de risc cei mai importanti in aparitia cancerului sunt
alimentatia nesanatoasa si tutunul
- Tutun 30%
- Alimentatie nesanatoasa 33%
- Infectii 10%
- Factori legati de sanatatea reproducerii 7%
- Profesie 4%
- Lumina solara si radiatiile ionizante 3%
- Poluare 2%
- Produsi industriali 1%
- Medicamente si proceduri medicale 1%
- Aditivi alimentari 1%
- Alcool 2%
- Factori necunoscuti 6%
Oare cine ar da crezare asa de usor unor „statistici” care doresc sa ne impuna noua niste reguli, care de multe ori par… niste constrangeri asupra obisnuintelor noatre alimentare. Oare chiar sunt?!
Stim cu totii de obiceiurile care se dezvata greu, dar si de tendinta umana de a reactiona la schimbare. Cu toate acestea statisticile sunt credibile cand, noi sau apropiatii nostri, devenim subiectii ai bolii, si de multe ori e cam tarziu 🙁
Oare chiar sa fie „ghinion”? – vorba unei persoane distinse… 🙂
Conluzia unor cercetatori din SUA, care au studiat 31 cazuri (multe!NU?), asupra factorilor aparitiei cancerului ne arata ca >60% din cancere sunt determinate de greselile din diviziunile celulare, complet independente de controlul nostru, interpretand ei ca fiind „lipsa de noroc”! Vorba ceaa: Curat ghinion!
Stranie concluzie! Dar la final ne recomanda sa reducem riscul de „ghinion” tot cu ajutorul unei diete sanatoase, a miscarii si prin renuntarea la fumat.
Se pare ca tot alimentatia este salvarea sau echilibrul nostru pentru prevenirea cancerului.
Cautand metode de tratare a cancerului, cercetatorii se pare ca s-au orientat catre metodele care ajuta organismul sa lupte din interior. Asta, deoarce dupa ce statisticile arata ca rata de succes la „interventia chimica si radioactiva” este foarte mica (1-3%) si oricum nu se exclude recidiva.
Daca pentru unii cercetatorii obiectivul cercetarii este „de ce se imbolnavesc unii oameni de cancer”, altii se intreaba „de ce NU se imbolnavesc de cancer unele persoane”.
In general, se crede ca fructele si legumele conferă o anumita protectie impotriva a numeroase tipuri de cancer.
Cercetarea stiintifica pe baza acestei ipoteze, care a cautat dovezi plauzibile de eficacitate si de explicare a acestui mecanismu biologic, au directionat rezultatele catre antioxidanti ca principal candidat. Dar se pare ca studiile de interventie s-au dovedit neconcludente. In existența noastră exista un sistem, probabil complex, care supraveghează prezența celulelor canceroase si le distruge.
Antioxidantii sunt foarte importanti pentru prevenirea cancerului deoarece interfereaza chiar cu procesul care are ca rezultat cancerul, si anume protejeza celulele de reactia interna cu radicalii liberi…dobanditi si acesti de multe ori tot datorita alimentatiei (dar despre asta o sa va scriu alta data). Aceste reactii chimice cu radicalii liberi, distrug structura ADN a celulei, adica o lasa fara „functie”, lucru care va degenera de multe ori intr-o celula tumorala.
Bine, dar ce se intampla totusi daca o celula a fost deja alterata Nu mai avem scapare?! Ne imbolnavim de cancer?
Ca o corelatie a cercetatorilor se pare ca in mecanismul nostru biologic a existat dintotdeauna un proces care sa controleze acest lucru – salvestrolii, un micronutrient asimilat doar din dieta. Descoperirile curente si cercetarile asociate au aratat ca exista in organism o enzima, CYP1B1 prezenta doar in celulele tumorale, care este implicată în procesele metabolice ce produc substante anticancer.
Aceasta enzima activeaza salvestolii transformandu-i in subtante care induc moartea programata a celulei – proces cunoscut sub numele de apoptoza. Un mecanism anticancer care se bazeaza pe substantele asimilate din fructe si legume. Un remediu anticancericen natural.
Rolul de micronutrienti alimentari in acest proces este în mod clar foarte important pentru organism. Daca vom avea o dieta bogata in salvestroli, poate ca sistemul nostru va reusi sa previna cancerul si sa tina sub control aceste anomalii, care de multe ori tot noi ni le inducem. Asigurati-va o dieta bogata in salvestroli!
Sa aveti o viata sanatoasa, fara „ghinion” 🙂