Studii de caz 2012

Studiu caz 2012


leucemie limfocitara cronica


O femeie , in varsta de 80 de ani s-a prezentat pentru o tumora , in regiunea gatului de dimensiunea unui ou de gaina. A fost consultata de un oncolog si ulterior de un medic ORL care a efectuat o biopsie. Curand dupa examinare, starea ei de sanatate s-a deteriorat. Prezenta adenopatii inghinale si axilare care au impus un examen tomografic.
Biopsia a confirmat diagnosticul de leucemie limfocitara cronica. Aceasta boala are un prognostic de viata variabil, rata de remisie spontana este extrem de rara, mai ales , in randul persoanelor care nu au fost diagnosticate , in stadiul incipient. Femeia a spus ca a fost greu sa i se ofere un prognostic precis, speranta de supravietuire variind 2 zile si doi ani.

Starea ei de sanatate s-a agravat si mai mult. Acuza dureri severe de gat, cu dificultate de a se alimenta si tulburari de somn. A scazut in greutate. A revenit la medicul ORL care i-a prelevat o proba de pe o leziune ulcerata de la nivel amigdalian. Examenul bioptic a reconfirmat diagnosticul initial. S-a decis tratament radioterapic.

Tumora a aparut si , in partea dreapta a gatului, abdomenul a , inceput sa creasca , in dimensiuni si adenopatia axilara a crescut. A aflat de la un prieten despre tratamentul cu Salvestrol si a , inceput o cura de trei luni cu doua capsule pe zi de Salvestrol Platinum (1000 puncte). Lua o capsula la micul dejun iar cealalta la cina. A , inceput sa adopte o atitudine mai relaxata fata de viata, a renuntat la o parte din obligatiile ei, si-a modificat dieta , in care a inclus multe legume si fructe.

La o luna de la suplimentarea cu Salvestrol a , inceput sa se simta mai bine, tumorile din gat au , inceput sa scada , in consistenta si sa se micsoreze. Acest rezultat a coincis cu initierea tratamentului radioterapic. Deoarece se simtea mai bine, a decis sa amane sedintele de radioterapie. Radioterapeutul a respectat decizia ei urmand sa sune ulterior, daca se va razgandi.
Dupa alte doua luni – cura de Salvestrol a continuat – a observat disparitia tumorilor din gat. A revenit la oncolog care i-a confirmat absenta celulelor tumorale. Oncologul s-a declarat surprins cand a constatat ca pacienta avea o stare de sanatate buna si a crescut , in greutate.

Dupa acest consult, pacienta a renuntat la Salvestrol, dar a continuat cu dieta si un regim de viata mai relaxat. Recent a reluat suplimentele cu Salvestrol pentru prevenirea recidivelor, ramanand , in prezent la o capsula de Salvestrol Platinum (1000 puncte). Se simte foarte bine si spera ca experienta ei va ajuta si altora.

Studiu caz 2012


cancer de san


O femeie de 76 de ani a depistat sapte noduli in sanul drept in timp ce facea dus. Medicul i-a recomandat o biopsie care a iesit negativa. A doua biopsie a confirmat prezenta de tesut canceros la nivelul nodulilor. Pacienta a afirmat ca era un cancer de san in stadiul 1 fara sa precizeze si tipul. A primit un tratament cu Femara ( un inhibitor de aromataza), o tableta de 2,5 mg administrata zilnic. A refuzat tratamentul dar a fost de acord sa-si suplimenteze dieta cu Salvestrol ( recomandat de un prieten). A inceput imediat o cura de trei saptamani cu doua capsule de Salvestrol Platinum si doua de Salvestrol Shield . Capsulele contin concentratii diferite de Salvestrol, ele totalizand 1400 de puncte zilnic. I s-a administrat o capsula din fiecare tip in timpul mesei de dimineata si cate una din fiecare, spre sfarsitul zilei. Nu a facut alte modificari ale dietei si nici ale stilului de viata. Avea un regim echilibrat alimentar combinat cu plimbarile obisnuite zilnice.

Dupa 10-12 zile de la inceputul tratamentului, pacienta a observat – in timpul autoexaminarii sanului – o reducere a dimensiunilor tumorilor. in a treia saptamana tumorile erau greu de depistat palpator. Nu a constatat – spre multumirea ei – eventuale efecte secundare dupa administrarea suplimentelor nutritive.

In luna urmatoare medicul curant a solicitat o tomografie si o mamografie care nu au depistat tumorile. A prescris totusi Femara, pentru prevenirea recidivelor. A luat Femara timp de doi ani, cu control la trei luni. in tot acest interval a suferit de greata si ameteli. Cand medicul curant i-a spus ca acestea sunt efecte secundare ale tratamentului cu Femara, ea a refuzat sa-l mai ia, reluand suplimentele cu Salvestrol. Pacienta a inceput sa ia 1-2 capsule de Salvestrol Platinum zilnic. Fiecare contine patru tipuri diferite de Salvestroli avand un aport combinat de 1000 de puncte. Lipsa efectelor secundare a constituit un factor decisiv in reluarea tratamentului si renuntarea la Femara. in momentul de fata este sanatoasa, fericita si multumita de a fi scapat de cancer.

Studiu caz 2012


carcinom anal


Un barbat , in varsta de 46 de ani a fost diagnosticat cu carcinom anal cu celule scuamoase. Diagnosticul a fost confirmat de examenul bioptic, medicul recomandand o interventie chirurgicala. Pacientul a refuzat interventia, cu toate ca fara operatie i s-au dat doar trei ani de viata. Pacientul a refuzat interventia chirurgicala. A , inceput exercitii de relaxare care presupuneau dezvoltarea unei atitudini pozitive, la care asocia aplicatii locale bisaptamanale cu o crema Aldara (imiquimod) care stimula apararea imunitara a organismului.

Conditia a persistat si timp de sapte nu au aparut modificari, dupa care , in urma unei consultatii diagnosticul a fost din nou confirmat de biopsie. si din nou a fost propusa interventia chirurgicala fara de care speranta de viata s-ar reduce la trei ani. si din nou a refuzat interventia continuand acelasi tip de terapie ca , in anii anteriori. Pacientul a constatat ca tratamentul cu Aldara era incomod si dureros.

Trei ani mai tarziu boala a progresat, leziunile fiind vizibile , in exterior. Pacientul a consultat un chirurg , in vederea unei interventii cu laser, dar mai , inainte a , inceput un tratament cu Salvestrol si o crema XM8 ( din extract de limba oii) si a sistat aplicatiile cu Aldara. Pentru un interval de trei luni pacientului i s-a administrat zilnic o capsula de Salvestrol Platinum (1000 puncte) si a facut aplicatii locale cu crema XM8 la 2-3 zile.

In plus, pacientul a continuat cu exercitii fizice si de dezvoltare mentala, a luat multivitamine, si-a schimbat dieta care a inclus o mare parte din legume crude si un ”shake verde” zilnic. Nu a mai luat nici un medicament pentru controlul durerii si nici alte suplimente alimentare. Dupa o perioada de sase saptamani de la , inceputul tratamentului cu Salvestrol, leziunile nu mai erau vizibile. Dupa trei luni diagnosticul devenise incert. Desi a solicitat un examen bioptic pentru a confirma absenta celulelor tumorale, medicul a considerat ca nu mai este necesar.

Studiu caz 2012


hiperplazie de prostata


Pacient , in varsta de 50 de ani s-a prezentat de medic pentru o simptomatologie de tract urinar inferior care consta , intr-un jet urinat slab si nicturie. O examinare digitala rectala a relevat o prostata marita , in dimensiuni. PSA , in limite normale. Pacientul a fost diagnosticat cu hiperplazie benigna de prostata, sugerandu-i-se un tratament medicamentos specific.

I s-a prescris o doza mica de tamsulosin 0,4 (Flomax), o tableta zilnic si i s-a indicat reducerea consumului lichidian seara. Pacientul a respectat regimul lichidian si a , inceput tratamentul medicamentos. La o saptamana nu a constatat nici o modificare. In a doua saptamana fluxul urinar s-a , imbunatatit si nicturia a scazut , in intensitate. Aceste beneficii terapeutice au durat doua luni, dupa care au diminuat lent, pentru ca la sfarsitul a patru luni situatia sa fie aproape ca la , inceputul tratamentului. Pe tot parcursul tratatmentului cu Flomax, pacientul a acuzat o cefaleee dimineata la trezire care se accentua pe parcursul zilei.

Intrucat simptomatologia indica marirea dozei de Flomax, pacientul a , inceput sa caute alternative de tratament. A auzit de Salvestrol si a , inceput o cura cu o capsula de Salvestrol Gold (350 puncte) administrata , in fiecare dimineata. Timp de o luna nicturia a scazut , in intensitate, ajungand la o data pe noapte, apoi nu a mai aparut. Fluxul urinar devenise la fel de puternic sau chiar mai puternic decat fusese cand luat Flomax. Dupa trei luni de tratament cu Salvestrol a , inceput sa ia Salvestrol Platinum ( 1000 puncte). A constat o , imbunatatire a simptomatologiei urinare. Pacientul a declarat ca nu a mai aplicat un regim restrictiv lichidian pentru seara. Concomitent, a , inceput un regim cu suplimente de vitamine cu o tableta de complex B , vit. C si D. Nu si-a modificat stilul de viata , in aceasta perioada. Pacientul se bucura si , in momentul de fata de o stare de sanatate buna, are o dieta echilibrata, care include multe alimente organice.

Pacinetul continua si , in momentul de fata cura cu Salvestrol Platinum , nu prezinta simptome urinare si nu prezinta efectele secundare pe care le prezenta , in timpul tratamentului cu Flomax.

Studiu caz 2012

cancer peritoneal in stadiul 3

O femeie , in varsta de 57 de ani s-a prezentat la medicul curant pentru abdomen marit de volum, pierderea apetitului si stare de oboseala. Examentul tomografic, dozarea antigenului CA125 ( cu un rezultat de 7,250) si o biopsie ulterioara a diagnosticat o forma agresiva de carcinom peritoneal , in stadiul trei cu metastaze , in ovare. Din punct de vedere genetic, exista un risc mare de dezvoltare a cancerului, , in familie existand cazuri de cancer abdominal. S-a considerat stadiul tratabil recomandandu-se trei cure de chimioterapie, urmate de o luna pauza, dupa care practicarea histerectomiei si , inca trei cure de chimioterapie. Pacienta a acceptat recomandarea medicului si a , inceput chimioterapia cu tratament intravenos cu Paclitaxel ( timp de trei ore) urmat de Carboplatin ( o ora ), la fiecare trei saptamani. In zilele cu chimioterapie a fost prescris Odansetron, de doua ori pe zi pentru controlul gretii si a varsaturilor. Cu toate acestea utilizarea a fost intermitenta datorita constipatiei.

Concomitent cu chimioterapia pacienta a , inceput un tratament de medicina alternativa sub , indrumarea unui medic homeopat sia unui gemoterapeut. A , inceput o cura cu Salvestrol format din trei capsule zilnic de Salvestrol Platinum (2000 puncte) totalizand 6000 de puncte Salvestrol . In plus , ea a luat trei capsule de Astragalus zilnic. Remediile homeopate care i s-au administrat au fost: Lachesis ( de trei ori pe zi ), Kali Phosphoricum ( de doua ori pe zi), Phosphoric acid (de doua ori pe zi) la 3-5 zile de la chimioterapie; Natrum muriaticum ( de doua ori pe zi ) la 10 zile de la chimioterapie. Intre sesiunile de chimioterapie a facut acupunctura pentru pofta de mancare si cresterea nivelului energetic. Pacienta a practicat un curs de meditatie si vizualizare care a fost continuat , in timpul si dupa tratament, mentinand o atitudine pozitiva. Pacienta a facut si modificari , in dieta, renuntand la consumul de cafea, a crescut consumul de fructe, legume si ceai verde si a redus consumul de carne. A inclus , in program plimbarile zilnice.

Cu toate acestea, pacienta a prezentat efecte secundare , in urma tratamentului chimioterapic constand , in : pierderea poftei de mancare, oboseala, scaderea energiei, anemie, neutropenie, trombocitopenie, slabiciune , in genunchi, ameteli, probleme cu somn, amorteala , in brate, maini si picioare; picioare reci, echimoze, dureri abdominale, greata, candidoza bucala, pierderea gustului. Efectele secundare au necesitat transfuzii de sange , inainte de a termina chimioterapia. Unul de efectele secundare severe a fost caderea completa a parului ceea ce a provocat o stare de depresie.

La o saptamana de la debutul chimioterapiei si a tratamentului alternativ a prezentat o reducere semnificativa a abdomenului. Dupa patru saptamani, nivelul CA-125 a scazut la 4593. Dozarea s-a facut si la , in ziua , in care a primit a treia cura de chimioterapie ( saptamana a saptea de la debutul tratamentului) si nivelul ei a fost de 510. Medicul curant a fost surprins de aceste rezultate, declarand ca este pentru prima oara , in cariera lui cand , intalneste o astfel de situatie.

In saptamana a douasprezecea de la debutul tratamentului, s-a practicat histerectomie si au fost , inlaturate toate tesuturile tumorale.
Rezultatele examenului anatomo-patologic postoperator au indicat un raspuns favorabil la terapia pe care a primit-o. Din pacate, postoperator, pacienta acuza dureri abdominale persistente.

Trei saptamani postoperator nivelul CA-125 a scazut la 52 si dozele corespunzatoare ciclului de chimioterapie cinci si sase au fost reduse cu 20%. In saptamana a 19-a de la , inceputul tratamentului, CA-125 a ajuns la valori normale. Chimioterapia a fost finalizata , in cursul saptamanii 22, iar nivelul CA-125 a ajuns dupa doua saptamani la valoarea de 15 ( , in limite normale). In saptamana a 25-a, CA-125 a scazut la 13. Examenul tomografic efectuat dupa saptamana a 28-a nu a decelat urme de cancer. Monitorizarea pe o perioada de trei luni a confirmat acest lucru, nivelul de CA-125 fiind de 11.

Pacienta a constatat o , imbunatatire a starii de sanatate prin reducerea dimensiunii abdomenului la o saptamana de la , inceputul tratamentului chimioterapic combinat cu terapiile alternative. A constatat reduceri semnificative ale CA-125 , inca din a saptea saptamana, ajung, ind la nivelul normal , in saptamana a 19-a. Este un raspuns neasteptat de bun pentru un cancer peritoneal , in stadiul 3 cu metastaze ovariene. Similaritatile existente, intre carcinomul peritoneal si cel ovarian a permis practicarea aceluiasi tip de tratament. Daca examinam literatura de specialitate, , in cazurile cu tratament chirurgical combinat cu Paclitaxel/Carboplatin ( chimioterapie) gasim o rata de raspuns complet variata ( definit ca absenta de celule canceroase , in tesuturi).

Vasey a comunicat un procent de 28% de raspuns complet dintr-un lot de 296 de pacienti ( au fost cuprinsi initial un numar de 538 de pacienti , in studiu).. Intr-un studiu restrans, Neijt a comunicat o rata de raspuns complet de 40% dintr-un lot de 67 de persoane – dintr-un lot initial de 100 de persoane. Intr-un alt studiu Du Bois a comunicat un raspuns complet de 31%
din 99 de pacienti – la un lot initial de 397.

Efectele adverse multiple sunt , in general motivele pentru care pacientii de obicei abandoneaza studiul clinic. Acestia renunta din proprie initiativa sau la recomandarea medicului. In calcularea ratei de raspuns complet la tratament ar trebuie sa fie cuprinsi toti pacientii, de la , inceputul studiului, asa , incat aceste procente raportate sa nu fie umflate , in mod artificial. Daca am face asta, ratele reale de raspuns ar fi de 15% ( de la 28%), 27% ( de la 40%), si de 8% ( de la 31%). Acestea nu reprezinta niste valori impresionante, avand , in vedere tratamentul chirurgical de , indepartare a tumorii.

Pacienta si-a mentinut noul stil de viata si a continuat tratamentul alternativ, desi a , inceput sa bea cafea. Practica zilnic meditatii si exercitii de vizualizare si , in prezent scrie o carte despre experienta ei , in lupta cu cancerul. Parul a crescut si se simte mai tanara cu parul scurt. Considera ca tratamentul cu Salvestrol , impreuna cu celelalte metode a jucat un rol cheie la , imbunatatirea starii ei de sanatate.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...